lunes, 6 de febrero de 2017

LLADRES QUE ENTREU PER CAN BARÇA (1-1): LA GUERRA DE LES GALÀXIES

CATALÀ

La Guerra de les Galàxies

El mon s’ha tornat boig, aquelles mesures aplicades a diferents àmbits de l’economia mundial després de la crisi del 29 pareixen passades a la història, el seu desconeixement per part de l’actual diligencia política mundial te només dues explicacions possibles, la primera d’elles suposa que un dia qualsevol de bon mati, aquest grup de “persones” s’haja begut l’enteniment. Però siguem coherents, aquesta gent, ignorant precisament no es (excepte alguns ministres d’algun país del sud d’Europa), aleshores només ens queda un carreró. Aquest desemboca en un vil mètode destructiu amb l’únic objectiu de generar el fenomen de l’acumulació per despossessió. Extrapolem-ho, posem-nos uns anys enrere, durant la presidència de Josep Lluis Nuñez (si, el ploramiques) i observem tot el transcorregut, recordem l’Hespèria on Alexanko, junt l’entrenador Luis Aragonés i la resta de jugadors es plantaren davant la junta presidida pel anteriorment citat Nuñez. Aleshores, la mala gestió del club va portar als jugadors a rebel·lar-se, i qui sap si va ser gràcies al motí de l’Hespèria, que s’aconseguiren els èxits posteriors. Avui vivim una situació semblant,  una denviats pel Salvador a netejar allò que els homes que pocs anys enrere (i entre els quals, i havien membres de la junta actual) van ser enviats pel Llucifer havien incendiat per totes les instal·lacions daquesta institució que es el Futbol Club Barcelona. Lamentablement no caldria esperar gaire per adonar-nos que açò no era una lluita entre àngels i dimonis i que allò que aconseguiren aquells homes de l’Hespèria sabia cobert de cendra en pocs anys.

Es 29 d’Abril de 1988, a la portada de la Vanguardia surt la reunió del president de l’estat espanyol Felipe Gonzalez al possible candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units d’Amèrica el senyor Michel Dukakis (que afirmava voler viatjar prompte a Espanya com a president dels EUA), aquell mateix dia el Partit dels Socialistes de Catalunya ultimaven els preparatius per a una campanya electoral que acabaria amb les eleccions del 29 de Maig on la Convergència i Unió de Jordi Pujol aconseguiria guanyar per tercer cop consecutiu assolint amés la majoria absoluta. El periòdic del Grup Godó informava de la trobada entre Douglas i Lady Di a Londres per assistir a l’estrena del film “Wall Street”. Però si una noticia destacava, era la situada a la part superior esquerra, baix de la informació de contacte del periòdic on titulaven (aleshores únicament en castellà) “Los jugadores del Barça piden formalment a Nuñez que abandone la presidència” acompanyada d’una fotografia del mateix president del club blaugrana on s’assembla més a Jaime Peñafiel que al mític mestre de la guerra de les galàxies.  Unes pagines més tard ampliaven la informació sobre el motí de l’Hespèria amb la nota íntegra que havien comunicat els membres de la primera plantilla de l’equip culer i de la qual en destaquem el punt número set  que reproduïm integro: Als jugadors ens produeix tristesa veure com aquest històric club, amb valors que sempre han representat la idiosincràsia del poble català, es van deshumanitzant de aquesta forma. El nostre criteri es el de recuperar un club seriós i respectat per tots, que afronti i resolgui els problemes personals, professionals i econòmics que poden plantejar-se. El clima de relació personal i serenitat no existeix. Un club com el nostre no pot permetre’s viure en un clima de constant intranquil·litat”. No es la intenció de ningú aquí, el donar la raó a uns o a d’altres, però aquesta insurrecció del grup humà que formava la part esportiva del club esdevingué una esdeveniment mai ocorregut al futbol europeu i molt menys a un club de l’entitat del Futbol Club Barcelona.


El que ocorregué després del motí de l’Hespèria a nivell esportiu es per tots conegut: la destitució del “Sabio de Hortaleza”( que havia arribat l’any anterior substituint Terry Venables), la gairebé total reconstrucció de l’equip després de la baixa d’Amarilla, Calderé, Clos, Cristóbal, Gerardo, Linde, López López, Manolo, Mortalla, Nayim, Pedraza, Schuster i Victor i les incorporacions de Soler, Bakero, Beriguistain, Valverde, Serna, Unzué, Goikoetxea, Eusebio, Salinas, Aloisio, Manolo Hierro, Amor, Milla, Serer, Roura i Rekarte junt a Johan Cruyff(amb una inversió superior als 2000 milions de pessetes), les quatre lligues consecutives, la primera lliga de campions de l’entitat blaugrana, el naixement de la “Fundació”, la primera aparició pública de Joan Laporta com a cara visible de la plataforma “L’elefant Blau” promotora de la moció de censura al president Nuñez, l’inici de la guerra entre Cruifistes i Nuñistes (que reapareix de tant en tant) i finalment, la seva definitiva dimissió l’any 2000 que conduiria a unes eleccions on el Joan Gaspart  seria nomenat president del club.  Aquets nou període en la història del nostre club que continua avui (possiblement el més important de la història del club) va tenir una data de naixement. Aquell 28 d’Abril del 88, el grup humà que conduïa la part esportiva de l’entitat impulsats per la confrontació amb el president del club, provocaren un canvi en un cicle institucional amb olor a rovell esdevenint així el primer entrebanc en el Nuñisme i el primer episodi d’aquesta Guerra de les Galàxies que avui continua amb diferents actors, nous mitjans, però baix els mateixos fils.


CASTELLANO:

La Guerra de las Galaxias:

El mundo se ha vuelto loco, aquellas medidas aplicadas a diferentes ámbitos de la economía mundial tras la crisis del 29 parecen pasadas en la historia, su desconocimiento por parte de la actual diligencia política mundial tiene sólo dos explicaciones posibles, la primera de ellas supone que un día cualquiera de buena mañana, este grupo de "personas" se haya vuelto loca. Pero seamos coherentes, esta gente, ignorando precisamente no se (excepto algunos ministros de algún país del sur de Europa), entonces sólo nos queda un callejón. Este desemboca en un vil método destructivo con el único objetivo de generar el fenómeno de la acumulación por desposesión. Extrapolamos esto, pongámonos unos años atrás, durante la presidencia de José Luis Nuñez (si, el llorica) y observamos todo lo transcurrido, recordamos el Hesperia donde Alexanco, junto al entrenador Luis Aragonés y el resto de jugadores se plantaron ante la junta presidida por el anteriormente citado Nuñez. Entonces, la mala gestión del club llevó a los jugadores a rebelarse, y quién sabe si fue gracias al motín del Hesperia, que se consiguieron los éxitos posteriores. Hoy vivimos una situación parecida, una de enviados por El Salvador a limpiar lo que los hombres que pocos años atrás (y entre los cuales, y habían miembros de la junta actual) fueron enviados por Lucifer habían incendiado por todas las instalaciones de esta institución que es el FC Barcelona. Lamentablemente no habría que esperar mucho para darnos cuenta de que esto no era una lucha entre ángeles y demonios y que lo que consiguieron aquellos hombres del Hesperia sabía cubierto de ceniza en pocos años.

El 29 de Abril de 1988, en la portada de la Vanguardia sale la reunión del presidente de España Felipe Gonzalez al posible candidato demócrata a la presidencia de los Estados Unidos de América el señor Michel Dukakis (que afirmaba querer viajar pronto a España como presidente de los EEUU), ese mismo día el Partido de los Socialistas de Cataluña ultimaban los preparativos para una campaña electoral que acabaría con las elecciones del 29 de Mayo donde la CiU de Jordi Pujol conseguiría ganar por tercera vez consecutiva logrando además la mayoría absoluta. El periódico del Grupo Godó informaba del encuentro entre Douglas y Lady Di en Londres para asistir al estreno del filme "Wall Street". Pero si una noticia destacaba, era la situada en la parte superior izquierda, abajo de la información de contacto del periódico donde titulaban (entonces únicamente en castellano) "Los jugadores del Barça piden formalmente a Nuñez que abandone la presidencia" acompañada de una fotografía del mismo presidente del club azulgrana donde parece más a Jaime Peñafiel que el mítico maestro de la guerra de las galaxias. Unas páginas más tarde ampliaban la información sobre el motín del Hesperia con la nota íntegra que habían comunicado los miembros de la primera plantilla del equipo culé y de la que destacamos el punto número siete que reproducimos integro: "A los jugadors nos produce tristeza ver como este histórico club, con valores que siempre han representado la idiosincrasia del pueblo catalán, se deshumanizante de esta forma. Nuestro criterio es el de recuperar un club serio y respetado por todos, que afronte y resuelva los problemas personales, profesionales y económicos que pueden plantearse. El clima de relación personal y serenidad no existe. Un club como el nuestro no puede permitirse vivir en un clima de constante intranquilidad ". No es la intención de nadie aquí, el dar la razón a unos oa otros, pero esta insurrección del grupo humano que formaba la parte deportiva del club se convirtió en una evento nunca ocurrido en el fútbol europeo y mucho menos a un club de la entidad del FC Barcelona.

Lo que ocurrió después del motín del Hesperia a nivel deportivo es por todos conocido: la destitución del "Sabio de Hortaleza" (que había llegado el año anterior sustituyendo Terry Venables), la casi total reconstrucción del equipo después de la baja de Amarilla, Calderé, Clos, Cristóbal, Gerardo, Linde, López López, Manolo, Mortaja, Nayim, Pedraza, Schuster y Victor y las incorporaciones de Soler, Bakero, Beriguistain, Valverde, Serna, Unzué, Goikoetxea, Eusebio, Salinas , Aloisio, Manolo Hierro, Amor, Milla, Serer, Roura y Rekarte junto a Johan Cruyff (con una inversión superior a los 2.000 millones de pesetas), las cuatro ligas consecutivas, la primera liga de campeones de la entidad azulgrana, el nacimiento de la "Fundación", la primera aparición pública de Joan Laporta como cara visible de la plataforma "el elefante Azul" promotora de la moción de censura al presidente Nuñez, el inicio de la guerra entre Cruifistes y nuñistas (que reaparece de vez en cuando) y finalmente, su definitiva dimisión en 2000 que conduciría a unas elecciones donde el Joan Gaspart sería nombrado presidente del club. Estos nuevo período en la historia de nuestro club que continúa hoy (posiblemente el más importante de la historia del club) tuvo una fecha de nacimiento. Aquel 28 de Abril del 88, el grupo humano que conducía la parte deportiva de la entidad impulsados ​​por la confrontación con el presidente del club, provocaron un cambio en un ciclo institucional con olor a herrumbre convirtiéndose así el primer obstáculo en el nuñismo y el primer episodio de esta Guerra de las Galaxias que hoy continúa con diferentes actores, nuevos medios, pero bajo los mismos hilos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario