lunes, 20 de febrero de 2017

LLADES QUE ENTREU PER CAN BARÇA (2-1): SENSE SOMRIURE

Quan el 23 de Juliol de l’any 2000, després d’una llarga temporada on el Depor, el Super Depor, acabaria com a campió i el Barça com a segon. Després de la dimissió de Josep Lluís Nuñez del club 22 anys després de la seva entrada a l’entitat. 45888 (si haguessin estat 45666 seria més adient) socis amb dret a vot, val elegir Joan Gaspart Solves com a nou president del Futbol Club Barcelona. El mateix dia que l’estrela del equip: Luis Figo, marxava al etern rival. Mal inici.

En un any, l’etapa Gaspart a la directiva del Futbol Club Barcelona, ja va fer trontollar un organigrama esportiu que des de feia anys, funcionava.  La sortida de Figo del Club abans que comences la temporada seria només el principio del desficaci que acaba essent la temporada. Overmars, Dutruel, Gerard, Iván de la Peña, Alfonso i Petit van arribar per a reconduir l’equip, resultat: eliminats en semifinals de Copa del Rei pel Celta de Vigo, eliminats en Champions en la lligueta de grups, eliminats en la Uefa en Semifinals pel Liverpool i quarts a la lliga GRÀCIES a una jornada 38 front al València, amb la màgia de Rivaldo sobre el verd. A més, el capità, un símbol del barcelonisme, Pep Guardiola, deixa el Barça.

Però si el primer any de l’era Gaspart fou dolent, el segon, va ser un calvari. Fitxatges frustrats com el de Toldo, conflictes entre directius, negociacions eternes i problemes en la incorporació de jugadors com era el cas de Bonano i Saviola i un rival, que començava a ser aquell Madrid dels Galácticos. Arriben estreles (entenguis la ironia) com Rochemback, Christianval, Andersson i Coco. Els resultats, res de res, Eliminats pel Figueres a la Copa del Rei. En lliga, s’arriba a estar 9é, malgrat acabar altre cop quart. I en Champions, eliminats a les semifinals per el Reial Madrid. Cau Rexach de la banqueta del Barça i torna Van Gaal. Tot plegat, olora a podrit.

Però la tercera temporada seria la definitiva. Arriben Enke, Mendieta i Riquelme. Marxen Sergi, Abelardo i Rivaldo. Els resultats, com fins ara, eliminats de copa pel Novelda. La lliga, sense rumb, marxa Van Gaal, arriba Antic i finalment, el 12 de Febrer Joan Gaspart, dimiteix. Eleccions, 15 de Juny de l’any 2003: Laporta nou president. Canvi al club. S’acaba el Nuñisme.



No hay comentarios:

Publicar un comentario