miércoles, 15 de febrero de 2017

S'APROPA L'HORA DELS ADÉUS

LA ETAPA LUIS ENRIQUE COMENÇA A ACABAR

Un dels moments més complicats i alhora habituals en el dia a dia en un club de qualsevol esport que us imagineu, és aquell en que els dirigents del club, ja siguin els mateixos socis, una colla d’amics o d’empresaris locals, o un gran magnat o xeic d’algun país a milers de quilòmetres, ha de planificar la temporada següent, sabent, que el seu tècnic no seguirà. Aquest element, al igual que el director esportiu suposen els majors responsables del club a nivell esportiu i un canvi en aquets elements o estaments, suposa un nou paradigma a nivell intern del club.

Tot açò en el Futbol Club Barcelona pren altra mida. No vull dir amb això que en Luis Enrique vaja a marxar a final d’aquest any, ni ho se, ni pretenc saber-ho, ho sabrà ell i poca gent més, no obstant, va essent hora de començar a pensar que això arribarà, al igual que la marxa o retirada de jugadors com Messi o Iniesta, i per tant, cal començar a estar preparats.

La història recent del nostre club demostra que, allunyats del que ocorre a Anglaterra, a casa nostra, els entrenadors no s’hi estan 10, 15 o 20 anys, malgrat que a molts ens hagués agradat veure un Guardiola mode Ferguson a Can Barça, però, no ocorre així. Des de Cruyff (8 anys a la banqueta de l’estadi), l’entrenador que més temps ha estat assegut a aquest seient a estat Frank Rijkaard amb 5 anys (millor no recordar els dos darrers),  seguit pel Pep Guardiola amb 4. Luís Enrique acompleix la seva tercera temporada aquest any. Dues temporades i mitja (no arriba) de gran èxit, amb poc a discutir-li al equip (alguna coseta que altra si), però ja ho voldrien qualsevol dels altres equips que lluiten pel mateix que el Barça. No obstant, l’arribada de futbolistes com Denis Suarez, Lucas Digne, Samuel Umtiti, Paco Alcacer, Andre Gomes o l’aposta per Ter Stegen a la porteria i Sergi Roberto al lateral substituint a Claudio Bravo i Dani Alves (ja figura important de la història del Barcelona) demostren que al club, també han vist necessària una renovació dintre del terreny de joc, i potser, la renovació a la banqueta és cada dia més a prop.

Cal començar a plantejar-nos cap a on volem anar com a club, pensant només a l’esport, ja que si entrem a parlar en la gestió de la Junta, no marxem. Esperem que Luís Enrique tardi en marxar i si ho fa, que sigui per la porta gran, sense orelles de bou, acte incívic típic d’alguns salvatges, però amb l’orelluda ben agarrada. I quan ho faci, sondegem el mercat i, si us plau, mireu cap a casa, Eusebio marxa escaldat del B essent cap de turc en una planificació del filial i la pedrera indigna, on altre mite del barcelonisme com Amor també tingué que sortir de Can Barça. No obstant, l’actual tècnic de la Reial és una opció, i normalment, allò que ve d’Anoeta o Atocha abans, sol rendir bé al Club Blaugrana, excepte en els penals i com a director esportiu (si, parle d’en Zubi) (Quien es Douglas?!).


Altre històric del futbol com Michael Laudrup és altra opció atractiva, i no vaig a negar la meva estima cap a Marcelo Bielsa, actualment sense equip. I si volem arriscar, Juanma Lillo ens garanteix espectacle, però compte al darrere. I que punyetes, podem anar a Manchester i segrestar a algun entrenador, i si us plau, no us equivoqueu, entrenador, no traductor.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario