miércoles, 15 de febrero de 2017

CRÒNICA ARSENAL – BAYERN DE MUNICH

S’enfrontaven en el Allianz Arena els dos equips que més estimen la pilota dels seus respectius països (amb permís del Manchester City de Guardiola). La passió per sortir amb la pilota jugada, aquell estil tan holandès, tan Cruyff, tan Barça, es feia pressent des del primer moment. Els dos equips intentant jugar amb paciència la pilota, amb el Bayern sobretot, capitanejant les accions d’atac, amb transicions ràpides i atacs pociionals. Els de Munich, amb Vidal i Thiago al mig del camp (quants culers troben a faltar ara el futbol i la qualitat del gran dels Alcántara) dominaven i controlaben les accions d’atac, fent una gran pressió després de perdre la pilota.

La primera ocasió d’atac del partit va néixer en un d’aquets atacs posicionals dels bavaresos. L’equip no pot superar la línia de l’àrea per crear una ocasió de gol, i és llavors quan, aquell recurs que els equips de joc posicional tan valoren, la rematada exterior, Vidal, el xilè, ho intentava fort des de fora, per a que Ospina, aturés la pilota amb relativa facilitat.

Però va ser pocs minuts més tard que Robben, aquell jugador holandès que gairebé estigué de fer-li la guitja a la selecció espanyola en la final del mundial, aquell futbolista amb passat merengue, llença una diagonal des de la dreta i envia una pilota amb rosca a l’escaire dret d’Ospina. En 10 minuts, el Bayern controlava ja no només el joc del partit, sinó també el marcador.

Aquesta superioritat va començar a impacientar a uns futbolistes acostumats a tenir la pilota i controlar el partit. Es el que ocorre quan els jugadors juguen a allò que no estan acostumats. Al minut 15 aquesta impaciència li va costar una groga a Mustafi (l’ex valencianista) després d’una entrada fora de temps. Però res va canviar, el Bayern seguia amb el domini de la pilota, i quan la perdia, ràpidament la recuperaven després de la pressió de 3 o 4 homes a la pilota.  Poc o més aviat res d’un Arsenal que les veia vindre. Ospina obligat a enviar la pilota en llarg fruit de la gran pressió dels de Munich.

No obstant el futbol es imprevisible i, una acció aïllada de Alexis Sánchez, llençant una carrera llarga cap a porteria i provocant la falta i la targeta de Hummels (molt justeta), provocà una ocasió claríssima dels Gunners, augmentada amb una errada gravíssima de Neuer. I pocs minuts després, PENAL, si Penal, també molt just, Lewandowski vol allunyar la pilota i Kocienly es creua. Igualment, Penal, llença Alexis i ho fa tot complicat, llença molt mal, atura Neuer, el rebot li va a ell, falla la primera rematada, i a la segona, rodejat de 4 jugadors de vermell, gol. Alexis li havia donat molta vida al Arsenal. Gol fora de casa, 1-1, en un partit on tot pronosticava una golejada del Bayern.

El gol fa augmentar la intensitat del partit. Groga per a Alexis per una entrada a Javi Martínez. Mans de Hector Bellerin no xiulada i que hagués estat penal a favor del Bayern. El futbol perdia delicadesa però guanyava en imprevisibilitat. Rematada de Lewandowski després de que Vidal salvés una centrada de Thiago. A la contra, després d’una pèrdua del mateix Thiago, rematada sol de Xhaka que atura fàcil Neuer, una rematada de Lewandowski forçat després d’una gran jugada entre el mateix jugador polonès, Costa i Alaba,  una rematada prop del pal de Hummels després d’una falta llençada per Xabi Alonso o una ocasió claríssima de Ozil . El domini del Bayern seguia, però alguna cosa havia canviat, la confiança ja no era la mateixa. Final de la primera part i l’Arsenal respirava.

A l’inici de la segona meitat, pareixia que el domini del Bayern havia caigut o que, com a mínim, era estèril per generar perill. No obstant, als 8 minuts, centra Lahm, i el polonès, un dels millors 9 del mon, salta més que Mustafi i creua la pilota a Ospina (que en una jugada anterior s’havia fet malbé en el braç). I com diu la dita en castellà “no hay dos sin tres”, assistència de crack amb l’esperò de Lewandowski i el fill de Macinho, marca amb un tir creuat. 3-1, i un partit que pareixia que per fi, l’Arsenal el tenia on el volia, els Bavaresos demostren quin equip dels dos va millor armat.

I amb el Bayern totalment desbocat cap a la porteria del Arsenal, Thiago troba una pilota a la frontal, un minut després de que un dels defenses de l’Arsenal pares una pilota que entrava amb la ma. Thiago remata gairebé de primeres, rebota en un futbolista i després en els peus de Ospina, que no aconsegueix aturar el baló. 4-1, eliminatòria totalment encarrilada per als de Ancelotti.

I quant tot pareixia acabat, que el Bayern havia baixat la pistonada Müller que acabava d’entrar, feia la maneta i enfonsava definitivament al Arsenal, que amb mola seguretat, tornarà a caure en vuitens de final de la Lliga de Campions.