lunes, 16 de enero de 2017

BARÇA - QUAN EL RECURS, L'ALTERNATIVA, ESDEVÉ RUTINARI

CATALÀ

Quan el recurs, l’alternativa esdevé rutinari

Font: FutbolApp
Algun espectador que hagi estat absent durant els darrers mesos i veies al Reial Madrid primer amb 37 (amb un partit menys) i al barça segon amb 34, tampoc li sorprendrà gaire. La història de sempre, els catalans i els madrilenys lluitant les dues primeres posicions, uns cops uns davant altres cops, els altres.
Si ara aquesta persona preguntés a un soci del club culer, sobre com marxa l’equip, la resposta potser si que li sorprendria. Després d’escoltar un fum d’improperis i crítiques al estament arbitral, a la federació, a la lliga i a la flor en el cul del equip de Zidane (que poden o no ser certes, no és el que toca ara), aquest aficionat de Terrassa, que baixa tots els caps de setmana a Barcelona per veure al seu equip, ja sigui a l’estadi o a la penya amb els seus amics de la feina, començarà a explicar-li una gran veritat: l’estil del barça (maleïdes paraules, estil del barça, quants cops les sentirem al llarg de la temporada) l’estil del barça no hi és.

És així, s’ha passat d’un equip liderat pel mig del camp, el futbol control, la recuperació ràpida després de pèrdua, el no deixar respirar al rival amb pressió i toc de baló, a un equip dirigit pels tres de dalt i de la seva inspiració. Hem convertit un futbol on Xavi, Iniesta, Busi i Messi tocaven i feien “rondos” al mig del camp marejant a qualsevol equip que s’enfrontés a ells, a veure a Ter Stegen llançant la pilota llarga. Quants cops recordeu haver vist a Victor Valdés en els anys de Guardiola llençar la pilota llarga? En un partit en fa més l’alemany que el català en tota una temporada. S’ha perdut el control, el Barça ja no domina, competeix, juga com un equip normal, no com aquella màquina que destrossava a qualsevol, i això, s’ha de fer mirar.
Font: Euroesport

Quan es va fitxar a Luis Enrique, es va fer per mantenir l’estil, pel sacrifici que exigeix als seus jugadors en els diferents equips on ha entrenat, i perquè, en la seva idea de joc, incloïa una seria d’aspectes, que podien suposar aquells recursos en partits encallats que tant fan la guitza als blaugranes. Quants cops hem escoltat el: necessitem un Larsson!. Luis Enrique era un Larsson a la banqueta. Aquets tocs de verticalitat, el jugar amb un davanter centre pur, i un migcampista més físic com Rakitic podien desencallar un equip caduc amb Tito i Tata. I així va ser en un primer any màgic, sobretot en la segona volta, després d’Anoeta (sempre Anoeta). El Barça dominava i tenia aquell recurs que trastocava a qualsevol equip. L’eliminatòria del Bayern (Messi apart) és resumeix en això, sorprendre fent un futbol diferent. Vam guanyar el triplet i l’equip no va evolucionar. Marxà Xavi i amb ell, part de l’estil del Barça, Messi i Iniesta van decidir posar-se aquesta responsabilitat a les espatlles, però falta alguna cosa.

A l’inici d’aquesta temporada i al veure l’alineació de cada partit del equip blaugrana tots els aficionats ens fem la mateixa pregunta: control o físic, o el que és el mateix, Andre Gomes o Denis. Denis Suárez suposa el darrer fitxatge que manté lleugerament el joc de toc. No entrem en el nivell tant de Denis com de Gomes, però quan, a l’inici d’un partit veiem: Busi, Rakitic, Andre Gomes, ja saps com va anar el partit. Ens em oblidat del centre del camp, d’allà on des de Cruyff ens agradava dominar als rivals i controlar el joc, i els resultats i el joc, són els que són.

El Barça ha de tornar a ser el Barça, tant simple com això, i tan complicat com aconseguir realitzar-ho. Esperem que Luis Enrique trobi la tecla, i si no, com parlava al article “S’apropa l’Hora dels Adéus” http://latzucacblog.blogspot.com.es/2016/11/sapropa-lhora-dels-adeus.html , serà hora de buscar un recanvi.

PD: Aleix Vidal, val per a jugar al Barça més que Srna, i és més barat.

CASTELLANO

Cuando el recurso, la alternativa, se convierte en rutinario.


Fuent: FutbolApp

Algún espectador que haya estado ausente durante los últimos meses y vea al Real Madrid primero con 37 (con un partido menos) y el Barça segundo con 34, tampoco le sorprenderá mucho. La historia de siempre, los catalanes y los madrileños luchando las dos primeras posiciones, unas veces unos por delante, otras vezes los otros.

Si ahora esta persona preguntara a un socio del club culé, sobre cómo marcha el equipo, la respuesta quizás si que le sorprendería. Tras escuchar un gran número de improperios y críticas al estamento arbitral, a la federación, a la liga y a la flor en el culo del equipo de Zidane (que pueden o no ser ciertas, no es lo que toca ahora), este aficionado de Terrassa, que baja todos los fines de semana a Barcelona para ver a su equipo, ya sea en el estadio o en la peña con sus amigos del trabajo, comenzará a explicarle una gran verdad: el estilo del barça ( malditas palabras, estilo del barça, cuántas veces las sentiremos lo largo de la temporada) el estilo del barça no está.

Así es, se ha pasado de un equipo liderado por el centro del campo, el fútbol control, la recuperación rápida después de pérdida, el no dejar respirar al rival con presión y toque de balón, un equipo dirigido por los tres de arriba y de su inspiración. Hemos convertido un fútbol donde Xavi, Iniesta, Busi y Messi tocaban y hacían “rondos” en medio del campo mareando a cualquier equipo que se enfrentara a ellos, a ver a Ter Stegen lanzando el balón largo. Cuántas veces recuerde haber visto a Victor Valdés en los años de Guardiola tirar la pelota larga? En un partido  hace más el alemán que el catalán en toda una temporada. Se ha perdido el control, el Barça ya no domina, compite, juega como un equipo normal, no como aquella máquina que destrozaba a cualquiera, y esto, se debe hacer mirar.
Fuent: Euroesport

Cuando se fichó a Luis Enrique, se hizo para mantener el estilo, por el sacrificio que exige a sus jugadores en los diferentes equipos donde ha entrenado, y porque, en su idea de juego, incluía una serie de aspectos, que podían suponer aquellos recursos en partidos atascados que tanto hacen la puñeta a los azulgranas. Cuántas veces hemos oído el: necesitamos un Larsson!. Luis Enrique era un Larsson en el banquillo. Estos toques de verticalidad, el jugar con un delantero centro puro, y un centrocampista más físico como Rakitic podían desatascar un equipo caduco con Tito y Tata. Y así fue en un primer año mágico, sobre todo en la segunda vuelta, después de Anoeta (siempre Anoeta). El Barça dominaba y tenía aquel recurso que trastocaba cualquier equipo. La eliminatoria del Bayern (Messi aparte) se resume en eso, sorprendió haciendo un fútbol diferente. Ganamos el triplete y el equipo no evolucionó. Marchó Xavi y con él, parte del estilo del Barça, Messi e Iniesta decidieron ponerse esta responsabilidad en los hombros, pero falta algo.

Al inicio de esta temporada y al ver la alineación de cada partido del equipo azulgrana todos los aficionados nos hacemos la misma pregunta: control o físico, o lo que es lo mismo, André Gomes o Denis. Denis Suárez supone el último fichaje que mantiene ligeramente el juego de toque. No entramos en el nivel tanto de Denis como de Gomes, pero cuando, al inicio de un partido vemos: Busi, Rakitic, André Gomes, ya sabes cómo va a ser el partido. Nos hemos olvidado del centro del campo, allí donde desde Cruyff nos gustaba dominar a los rivales y controlar el juego, y los resultados y el juego, son los que son.

El Barça debe volver a ser el Barça, tan simple como eso, y tan complicado como conseguir realizarlo. Esperamos que Luis Enrique encuentre la tecla, y si no, como hablaba  en el articulo "http://latzucacblog.blogspot.com.es/2016/11/sapropa-lhora-dels-adeus.html”, será hora de buscar un recambio.


PD: Aleix Vidal, vale para jugar en el Barça más que Srna, y es más barato.

No hay comentarios:

Publicar un comentario