viernes, 13 de enero de 2017

#3 ELS NOSTRES CLUBS: CLUB DE FUTBOL DAMM


CATALÀ

ENTENDRE LA PARAULA “ESPORT” – CLUB DE FUTBOL DAMM
               
Font: CF Damm
La història d’avui va de semàntica. De la definició dels diferents esglaons en una jerarquia vertical (així habituen a ser les jerarquies). Col·locar per damunt uns d’altres segons unes característiques determinades, normalment preestablertes des d’altres àmbits, amb l’objectiu de facilitar l’anàlisi i demostrar una correlació de forces. 

Al mon de l’esport, les jerarquies, els millors i els pitjors, són termes habituals en la quotidianitat. Però hem dit que parlàvem de semàntica i l’esport (el terme), també té interpretacions. Què és l’esport? No toca aquí respondre a debats eterns, tampoc d’alimentar la rauxa continguda d’alguns que creuen tenir la veritat, LA VERITAT, única i universal, immutable, bíblica.

Font: FutbolBalear.es
A Barcelona trobem un lloc on un grup d’aficionats a la semàntica van decidir de reinterpretar la llengua, els termes, LA VERITAT.  El 1954 funden el Club De Futbol Damm i Antonio Carrera es converteix el primer president del equip de l’estrella de cinc puntes. Des d’un primer moment, l’entitat té un objectiu, cap altre: formar persones. La formació esportiva i humana que realitzen els de vermell és cadascuna de les puntes de l’estrella del seu escut. Van néixer i viuen per això. Per demostrar que el lèxic s’equivoca i que “Esport” pot significar formar persones, i que “Guanyador” pot esser qui aconsegueix veure a joves ser feliços i veure’ls construir el seu propi futur.

La Damm és l’exemple de que les coses no tenen per que ser com son. Que hi ha més maneres d’entendre l’esport, les paraules, l’educació.

CASTELLANO

ENTENDER LA PALABRA "DEPORTE" – CLUB DE FUTBOL DAMM

Fuente: CF Damm
La historia de hoy va de semántica. De la definición de los diferentes escalones en una jerarquía vertical (así habitúan a ser las jerarquías). Colocar por encima unos de otros según unas características determinadas, normalmente preestablecidas desde otros ámbitos, con el objetivo de facilitar el análisis y demostrar una correlación de fuerzas.

En el mundo del deporte, las jerarquías, los mejores y los peores, son términos habituales en lo cotidiano. Pero hemos dijo que hablábamos de semántica y el deporte (el término), también tiene interpretaciones. ¿Qué es el deporte? No toca aquí responder a debates eternos, tampoco de alimentar el arrebato contenido de algunos que creen tener la verdad, LA VERDAD, única y universal, inmutable, bíblica.

Fuente: FutbolBalear.es
En Barcelona encontramos un lugar donde un grupo de aficionados a la semántica decidieron de reinterpretar la lengua, los términos, LA VERDAD. En 1954 fundan el Club De Fútbol Damm y Antonio Carrera se convierte en el primer presidente del equipo de la estrella de cinco puntas. Desde un primer momento, la entidad tiene un objetivo, ningún otro: formar personas. La formación deportiva y humana que realizan los de rojo es cada una de las puntas de la estrella de su escudo. Nacieron y viven por ello. Para demostrar que el léxico se equivoca y que "Deporte" puede significar formar personas, y que "Ganador" puede ser quien consigue ver a jóvenes ser felices y verlos construir su propio futuro.

La Damm es el ejemplo de que las cosas no tienen por que ser como son. Que hay más maneras de entender el deporte, las palabras, la educación.



No hay comentarios:

Publicar un comentario